menu

Produkcja

Guglielmo Spa starannie wybiera różne gatunki kawy, polegając na wysoko wykwalifikowanych dostawcach, którzy gwarantują stałą jakość produktu. Zielona kawa, przed umieszczeniem w cyklu produkcyjnym, jest testowana przez specjalistów, którzy dokładnie oceniają jakość, aby zapewnić niezmiennie wysoki aromat i smak produkowanych mieszanek.

Firma na obszarze 10,000 metrów kwadratowych, posiada nowoczesny zakład, o zdolności produkcyjnej 3 000 ton kawy rocznie. Produkcja z surowca jest podzielona na cztery fazy, od oczyszczania produktu z wszelkich zanieczyszczeń, do prażenia w temperaturze 300 stopni, podczas którego ziarna zwiększają swoją objętość, uwalniając składniki aromatyczne niezbędne do nadania smaku i przyjemności; następną fazą jest mieszanie Arabiki i Robusty, aby w końcu osiągnąć etap pakowania próżniowego, który jest podstawowym sposobem, aby utrzymać aromat i smak kawy.

Jakość

System zarządzania jakością Guglielmo Spa spełnia wymagania standardów systemów zarządzania jakością według nowych przepisów ISO 9001.
Na podstawie tego przepisu monitorujemy wszystkie procesy produkcyjne od prażenia do pakowania, dla wszystkich naszych mieszanek, ziaren i kawy mielonej w paczkach/ puszkach, saszetkach i kapsułkach, zapewniając klientowi końcowemu stałą jakość. Działając w ten sposób Gugliemo Spa stale gwarantuje, że potrzeby i oczekiwania klienta są spełnione.

Aby móc spełniać oczekiwania naszych klientów, jesteśmy zaangażowani w stały dialog z nimi, aby móc lepiej zrozumieć ich potrzeby. Guglielmo Spa jest zobowiązane do:

- zachowania zgodności ze wszystkimi obowiązującymi przepisami prawa w przemyśle spożywczym;
- ochrona środowiska dzięki stosowaniu odpowiednich działań;
- dążenie do ciągłego doskonalenia swoich usług.